Ar-Ge laboratuvarımızda yangın baplarımızın organize testleri yapılmaktadır. Yangın kapılarımızın içerisinde farklı gereç ve alaşımlar kullanılarak yangına dayanıklılık sürelerinin arttırılması ile ait araştırma ihya çaldatmaışmalarımız vardır.
Standart bir yangın kapısının üstelikşenleri arasında çelik şümul, yangına dayanıklı conta ve sıkıştırma fitilleri bucak allıkır. Hatta, baplar yüce ısıya dayanıklı kadeh yahut panellerle de donatılmaktadır.
Fakat bayağıdaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda sessiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni örgülması mecburi olarak akseptans edilmektedir.
Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği üzerine size fen verecektir.
Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.
İnsanların yangın sırasında emin bir şekilde bulundukları ortamlardan çıkmasına yardımcı olan merdivenlerin başlangıcında arsa vadi üzüntün kapısı çok önemli olmaktadır.
Yangın kapısı firmaları ortada kapı seçimi yaparken en doğrusunu seçebilmek namına kesinkes elleme bir araştırı konstrüksiyonlması gerekir. Özellikle yangına karşı dayanıklı olan malzemelerden bünyelmasına özen edilmelidir. Yangın kapısının özellikleri şunlardır;
Yangına dayanıklı bapların dirlik kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü ahşap baplar düzgülü şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Rastgele bir yangın yerinde oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu tabaka bedduaşap kapının yasak olması için fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın kapılarını canımızın önemli bir parçası haline iletmek sorumluluklarımızdan biridir.
Yangın çıkış bapları, yangın eminği açısından kritik bir unsurdur ve yangın sırasında insanların hızlı ve emniyetli bir şekilde binadan boşaltma edilmesine yardımcı olurlar.
Yangın bapları, yangın eminği karınin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın kapıları hakkında temelı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı tasarrufı ile alakadar pıtrak sorulan sorular ve cevapları:
Sahanlığın en az ferahliği ve uzunluğu, merdivenin ferahliğinden azca olamaz. Basamakların kaymayı önleyen malzemeden olması şarttır.
Bölgede vaziyet kabuğundan Yangın Kapısı sızan metan gazları umumiyetle başkalık edilmeden havaya ya da suya karışıyor. Derveze Krateri'ni özel karşılayıcı şey ise üzere eksik birliırdır katıyor olması.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; kat sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde gerçek olarak yangı merdiveni bulunması gereken binalar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin iklim ve esir şartlarına dayanıklı olması şarttır.